viskaadoptera.blogg.se

Vi är ett par som ska adoptera från Sydafrika.

Nästan klart

Publicerad 2015-11-19 22:41:13 i

Då var både personliga brevet och motivationsbrevet klart, handläggaren har läst igenom dom och godkänt dom.
Nu är det bara Livsboken kvar, den har handläggaren läst och tittat igenom. Där har vi lite saker som vi måste ändra på, finns så mycket olikheter på Sydafrika och Sverige som man inte tänker på. Vi hade tex. en bild på när vi odla vårat potatisland, men den fick vi ta bort. Handläggaren sa att det kan uppfattas som att vi är fattiga. 
Men det är ju tur att man får lite hjälp med boken, för det är en rätt så viktig sak just till Sydafrika. Viktigast att den är bra gjord och inget man slarvat med.

Det var allt för idag...lämna gärna någon kommentar

Allt klart, nästan

Publicerad 2015-11-16 21:07:38 i

Nu är alla papper och grejer klarar. Det som är nu är att vi har mailat en del till handläggaren så hon får gå igenom och läsa så vi har skrivit rätt och formulerat rätt. Men sen när alla ändringar är gjorda så skickar vi in allt till byrån, och efter det så börjar den långa väntan. Då kan vi inte påverka så mycket mer, utan det blir till att vänta. 

För övrigt så är "barnets" rum i stort sett färdigt. Kommer nog inte inreda det så mycket än, utan man får helt enkelt avvakta lite.


CHECKLISTA 

[X] Utredning översatt

[X] Personligt brev 

[X] Livsboken

[X] Utdrag från polisregistret

[X] Utdrag från folkbokföringen 

[X] Arbetsgivarintyg

[X] Beslutsunderlag

[X] Läkarintyg 

[X] Type of child blankett

[X] Passkopior i färg 

[X] Auktoriseringsintyg

[X] Medgivandeblankett från kommunen 

Framåt...

Publicerad 2015-11-12 21:13:45 i

Nu går det framåt igen. Motivationsbrevet är klart, handläggaren ska bara läsa igenom att och kolla så att det låter bra. Arbetsgivarintyg är klara. Livsboken är formade och i stort sett klart, bara några sidor kvar plus att att handläggaren ska kolla igenom den.

Sen till rummet, idag kom golvet på plats i det tilltänkta barnets rum, och återigen så kom det några och hjälpte till, så det gick undan igen.

Det var allt så länge.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela